Министърът на отбраната в правителството на Република Северна Македония Славянка Петровска

...
Министърът на отбраната в правителството на Република Северна Македония Славянка Петровска
Коментари Харесай

Северна Македония купува система за противовъздушна отбрана от Франция


Министърът на защитата в държавното управление на Република Северна Македония Славянка Петровска сподели в предаването " Клик плюс " по TV21, че Македония, като член на НАТО, ще получи през идната година система за противовъздушна защита, която ще купи от Франция, оповестява " Независен весник ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Няма да се оповестява къде ще бъде ситуирана, това е наш стратегически интерес. В началото на септември ще подпиша контракта за поръчка с френския сътрудник, а следващата година чакаме доставката ", разкри Петровска.

Министърът сподели, че Република Северна Македония е подготвена да изпрати спомагателна военна помощ, в случай че Украйна я изиска, само че единствено в случай че това не накърнява бойната подготвеност на страната.

" Ако нямаме потребност (от оръжията) и в случай че получим позитивно мнение от Генералния щаб, че бойната подготвеност не е нарушена, сме подготвени да одобрим нова военна техника за Украйна ", сподели министърът.

Петровска добави, че " Република Северна Македония оказва помощ на Украйна единствено тъй като счита, че не би трябвало да се нарушава териториалната целокупност на една страна ".

" От началото на съветската експанзия единственото неверно решение е това на съветската страна за военна експанзия. Украйна е атакувана и нейният териториален суверенитет е заплашен, оповестени са фотоси на офанзиви против цивилни цели като учебни заведения и лечебни заведения. Затова Украйна има потребност от помощ, с цел да се отбрани ", съобщи Петровска.

Тя добави, че до края на годината в страната ще дойдат още 27 военни бронетранспортьора, купени от Съединени американски щати.

Купуването на тази бронирана техника е един от осемте основни огромни плана за рационализация на армията. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР